Travnik- Vlašić: Predstavljene aktivnosti u okviru projekta „Dijaspora Invest“ (VIDEO)

0
131

U okviru trodnevne manifestacije 19. Svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u koje je držano proteklog vikenda u Travniku i na Vlašiću predstavnici Organizacije Naša persoektiva predstavili su aktivnosti u okviru projekta „Dijaspora invest“. Organizacija “Naša perspektiva” (NP) je glavni partner na USAID – ovom projektu “Dijaspora Invest” , piše portal Hronika.ba

 

Naša Perspektiva (NP) je nevladina, neprofitna organizacija osnovana  2010. godine.  Od svog samog osnivanja organizacija je fokusirana na involviranje bh. dijaspore u razvoj zemlje porijekla. NP je prepoznala da se neangažovanjem ove grupe od 2 miliona osoba propuštaju mogućnosti značajnog uticaja na socio-ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine (BiH).

Pored rada sa bh. dijasporom, organizacija se zalaže za poboljšanje poslovnog okruženja za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Organizacija “Naša perspektiva” (NP) je glavni partner na USAID – ovom projektu “Dijaspora Invest” . Za portal Hronika.ba govori predsjednik Organizacije, Armin Alijagić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here