20.5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

U Vitezu promovisana knjiga “Mama, ja sam heroj”

NovostiU Vitezu promovisana knjiga “Mama, ja sam heroj”

Udruženje/ Udruga prijevremeno rođene djece “Mali heroji” večeras je u Vitezu organizirala promociju knjige “Mama, ja sam heroj”. Autorice ove knjige u kojoj su objedinjene priče porodica sa prijevremeno rođenom djecom je Tea Slivar.

 

-Naša Udruga je nedavno proslavila prvi rođendan i mogu reći da sui za nas mnogi projekti, edukacije za roditelje, medicinske tehničare i doktore. Onda samo odlučili da napravimo ovo jedan veliki projekat gdje su istinite priče naših “malih heroja” i njihovih majki. Knjiga se zove “Mama ja sam heroju”, a napisala je moja sestra Tea Slivar, koja je sve to objedinila. – kazala nam je Monika Blaž, predsjednica Udruženja/Udruge prijevremeno rođene djece “Mali hroji”.

Nikolina Garić i Monika Blaž

Za godinu dana postojanja Udruženje/ Udruga prijevremeno rođene djece “Mali heroji” je realizovalo brojne projekte, istaknula je dopredsjednica Nikolina Garić, najavila je I nove projekte, a izdavanje knjige istak jula je kao veliki projekat.

-Mi smo osnovali Udrugu da bi imali saradnju sa doktorima, pedijatrima da bi budućim roditeljima prijevremeno rođene djece dali upute, kako i što treba. Nama nije imao ko pokazati i dati potporu, a mi se trudimo na damo potporu roditeljima, da znaju da nisu sami. – kazala je Garić.

Ivana Janko Stupar

Ovom prilikom promovisana je  i pjesma “Heroju maleni” Ivane Janko Stupar.

-Pjesma “Heroju maleni” nastala je na temelju jednog e-maila kojeg sam dobila od predsjednice Udruge Monike u kojem je ona objasnila rad svoje Udruge i izrazila želju za nekim vidom saradnje. Na temelju toga, isti dan sam pristupila pisanju teksta za naše “male heroje” i u kratkom period je nastala i melodija.  – rekla je autorica pjesme Ivana Janko Stupar.

K.K.

Pogledajte VIDEO:

@smartmedia_travnik

#CapCut Udruženje/Udruga prijevremeno rođene djece “Mali heroji” promovisalo knjigu “Mama, ja sam heroj” … #CapCut #Maliheroji #smartmedia #PozitivnaBiH

♬ original sound – SmartMedia