21.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Zenica domaćin Generalnog festivala mode BiH (GFM)

PrivredaZenica domaćin Generalnog festivala mode BiH (GFM)

Predsjednica Udruženja Fashion M,  Selma Maličbegović, zajedno sa event managericom Sarom Dervišević, posjetila Ministarstvo privrede Zeničko – dobojskog kantona gdje su razgovarale sa ministrom Samirom Šibonjićem i njegovim timom o organizaciji Generalnog festivala mode Bosne i Hercegovine (GFM BiH), koji će se održati ovog proljeća u Zenici.

Tema sastanka bila je predstavljanje projekta s ciljem podrške i promocije industrije tekstila, kože i obuće u Bosni i Hercegovini. Projektni slogan je “Nosimo domaće”.

– Ovaj projekat je od velikog značaja za privredu naše zemlje, te je svojevrni nastavak uspješnog projekta Zenica Fashion Weekend, koji je deset puta održan u Zenici i koji je bio pokretač u ovoj industiji. Festival će uključivati tematske sastanke, radionice, okrugle stolove te modne revije domaćih brendova i modnih dizajnera iz cijele zemlje. Ministar i njegov tim izrazili su interesovanje i obećali podršku u realizaciji ovog značajnog projekta. Udruženje će sada raditi na obezbjeđivanju financijskih sredstava za realizaciju ovog velikog događaja. – saopćili su iz Udruženja Fashion M.

Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona podržava Generalni festival mode BiH – “Nosimo domaće!”