16.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

“Zemlja dobrih ljudi” nova je pjesma iz radionice Taika Ganića

Pozitivna BiH“Zemlja dobrih ljudi” nova je pjesma iz radionice Taika Ganića

Obilježavanja datuma i obljetnica, a koje se tiču državnosti i nezavisnosti jedne države, svuda u svijetu, pa i kod nas u Bosni i Hercegovini, osim izraza poštovanja i ponosa predstavljaju i jedan vid obaveze svih državljana. Taik Ganić, muzičar, tekstopisac, muzički producent koji je proteklih godina napravio niz uspješnih pjesama ovog 25. novembra, na Dan državnosti promovisao je pjesmu “Zemlja dobrih ljudi”. On autor teksta i muzike za ovu pjesmu.

-Ove, 2022. godine, se navršava 30 godina od sticanja nezavisnosti, te 30 godina od obnove državnsoti naše države Bosne i Hercegovine. Sa željom da na jedan poseban, umjetnički način, dam doprinos u obilježavanju ovih značajnih obljetnica, napisao sam tekst I napravio spot zajedno sa članicama Ženskog hora Centra za kulturu općine „Travničanke“ i u saradnji sa Kenanom Mačkovićem, snimljeni su pjesma i spot „Zemlja dobrih ljudi“ kao rođendanski dar domovini Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima. – kazao nam je Taik Ganić.

Pjesma i spot imali su premijerno izvođenje na Velikoj sceni Centra za kulturu uoči Dana državnosti BiH, a 25. novembra na Dan državnosti sport emitovan na mnogobrojnim  RTV stanicama širom Bosne i Hercegovine. Spot je objavila Hayat Produkcija.

Taik Ganić poznat je kao autor tekstova i muzike za brojne pjesme, frontmen benda Mustra Orchestra, ali i autor knjiga za djecu i video spotova.