26.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Tim Rose Brandis osvojio prvo mjesto na UNWTO grand finalu u Madridu

Pozitivna BiHTim Rose Brandis osvojio prvo mjesto na UNWTO grand finalu u Madridu

Tim “Rose Brandis” iz Mješovite srednje škole „Travnik“ osvojio je danas prvo mjesto u Madridu na UNWTO grand finalu  “Off the beaten track – Rural development through tourism”, kroz projekat “Building Relations for intercultural Dialogue” (BRIDGE), organiziran od strane Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Bosni i Hercegovini, uz finansijsku podršku Italijanske agencije za razvojnu saradnju (AICS).

Na ovom prestižnom takmičenju, našu državu predstavljao je tim učenica iz Mješovite srednje škole „Travnik“: Alma Kajmaković (II1), Hadžera Karahodža (II1), Nejla Mameledžija (III2), Nedžla Mehić (III2), Jasmina Mehić (III2) i Nejra Rebihić (III2), uz mentorstvo profesorice Lejle Goran Bečiragić.

-Posvećenost tima Rose Brandis takmičenju, koje je od iznimne važnosti za nas grad i državu, primijetila je i Vesna Andre Zaimović, ambasadorica BiH u Španiji, koja ih je dan ranije ugostila u prostorijama ambasade i svojim dolaskom na samo takmičenje podržala njihov rad i trud.

Zahvaljujući kreativnosti, osjećaju za ljepotu, spremnosti za rad ovog sjajnog tima, budućnost turizma je u sigurnim rukama. Naša mladost je još jednom pokazala kako fantastično obavlja sve zadatke.

Čestitamo timu RoseBrandis! Vi ste naš ponos i zvijezda vodilja ka uspješnoj budućnosti našeg grada i države.- saopćili su iz Mješovite srednje škole “Travnik”.