25 C
Sarajevo
Srijeda, 27 Septembra, 2023

EU obezbijedila 770.000 eura za jačanje infrastrukture, saradnje i turizma u regiji Majevice

U okviru kontinuirane podrške razvoju održivog turizma...

Travnik: U toku snimanje prve TV serije pod nazivom “Komar”

Da je Travnik jedinstveno živopisno i pitoreskno...

Sajam informacijskih tehnologija ITReboot 2,0 od 15. do 17. 12. u Travniku

PrivredaSajam informacijskih tehnologija ITReboot 2,0 od 15. do 17. 12. u Travniku

Drugo izdanje Sajma informacijskih tehnologija ITReboot 2,0 održat će se u Travniku od 15. do 17. decembra ove godine uz učešće vrhunskih izlagača, predavača i panelista, rečeno je na konferenciji za novinare. Organizatori sajma su Općina Travnik i Centar za edukaciju mladih (CEM), a generalni sponzor BH Telecom.

– Sajam će ove godine biti održan u novootvorenom Srednjoškolskom centru. Ovo izdanje Sajma prošireno je sa panel diskusijama, tu je sedam predavanja, te Expo zona, Gaming zona i Kid's Challenge i brojni drugi sadržaji.- istaknuo je Adis Arnautović, direktor CEM – a.

Nađa Hadžiemrić, direktorica Direkcije BH Telecom Travnik naglasila je da je ova kompanija i prije godinu dana “prepoznala uspješnu priču kakva je Sajam ITReboot pa podrška nije izostala ni ove godine.”

Načelnik Kenan Dautović kazao je kako su na prvom sajmu postavljeni dobro standardi, te dodao:

– Raduju me novi sadržaji koji bi trebali ohrabriti mlade da sebi stvaraju prostor za zapošljavanje. – rekao načelnik Dautović.

Prema riječima, Farisa Hafizadića, člana Organizacionog odbora, “prošlogodišnji sajam bio je uspješan, a ovogodišnje izdanje bit će za stepenicu uspješnije. Hafizadić je posebno naglasio nove sadržaje, dvije panel diskusije, Gaming zone i Job fair koji će omogućiti kompanijama iz IT sektora da mladim i talentiranim ljudima ponude posao ili stipendiju.