3.8 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Nakon Travnika i Kiseljaka projekat “Mala škola novinarstva” realiziran i u Fojnici

Pozitivna BiHNakon Travnika i Kiseljaka projekat "Mala škola novinarstva" realiziran i u Fojnici

U okviru projekta „Mala škola novinarstva, koji uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke mladih, kulture i sporta i Srednjobosanskog kantona,  te općine Fojnica, realizira Udruženje građana Smart Media, održana je radionica u SMŠ „Zijah Dizdarević“ u Fojnici.

Članovima  novinarske sekcije ove škole, medijski su profesionalci prezentirali praktičan način profesionalnog prikupljanja informacija o određenom događaju,  te pisanja teksta i pripreme video priloga. Posebno su akcentirane posljedice  lažnih informacija  i njihovog prenošenja. Mali novinari ove fojničke škole privode kraju vlastiti projekt koji će prezentirati na obilježavanju 45.rođendana škole.

Inače, Udruženje građana Smart Media započelo je realizaciju ovog projekta prošle godine u Travniku, a nastavilo u srednjim školama u Kiseljaku i Fojnici. Pored pisanja vijesti i montaže video – priloga, srednjškolci su imali priliku da se upoznaju i sa pravljenjem i postavljanjem vijesti na portal u WordPress-u, te sa upotrebom multimedijalnih sadržaja.

N.R.