20.5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Motivirajuća priča Sabine Mujanović, predsjednice Uprave Vienna osiguranja VIG

PrivredaMotivirajuća priča Sabine Mujanović, predsjednice Uprave Vienna osiguranja VIG

U ulozi domaćina devete sesije programa „Leader Roots“, namijenjenog voditeljima projekata, menadžerima i svima onima koji žele proširiti svoje znanje o zahtjevnim upravljačkim procesima, bilo je osiguravajuće društvo Vienna osiguranje VIG.

Masterclass je okupio oko 50 budućih biznis lidera iz cijele BiH, a organizovan je u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom u BiH (AmCham BiH).

U prvom dijelu sesije Sabina Mujanović, predsjednica Uprave Vienna osiguranja VIG, govorila je o razvoju i jačanju liderskih kompetencija kroz lične primjere iz svoje profesionalne karijere. Sa učesnicima „Leader Roots“ programa gđa Mujanović je podijelila zanimljivu i motivirajuću priču o svom privatnom i profesionalnom putu, te im dala mnogo korisnih savjeta.

-Okruženje u kojem živimo i radimo se neprekidno mijenja, i moramo mu se prilagođavati, ali ono što treba ostati izvan utjecaja ovih promjena su osnovne ljudske vrijednosti. Mislim da, osim kompetencija, vještina i posvećenosti poslovnim, lideri moraju imati nepokolebljiv sistem vrijednosti, jasne životne i poslovne prioritete, hrabrost, upornost i dosljednost. Lideri treba da stvaraju pozitivno radno okruženje u kojem se zaposleni osjećaju cijenjenim i poštovanim, te pomažu svojim kompanijama da prebrode izazovna vremena i napreduju na konkurentnom tržištu. – istakla je gđa Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja.

U drugom dijelu sesije Sanda Ljukovac i Nejra Zubčević iz Odjela ljudskih resursa Vienna osiguranja VIG za učesnike „Leader Rootsa“ organizovale su kreativnu radionicu pod nazivom „Šešir nije samo modni detalj“.

Učesnici su na osnovu prezentacije i tehnike „šest šešira“ u grupama raspravljali o liderskim kompetencijama i njihovoj važnosti.

Leader Roots je razvijen kao program za podsticanje razvoja poslovnih ideja mladih i povećanje preduzetničke (samo)svijesti budućih lidera. Cilj ovog programa je podstaći liderstvo, kreativno razmišljanje i organizacione vještine, a istovremeno postaviti temelje za profesionalni razvoj. Program se sastoji od predavanja, individualnog i grupnog rada, simulacija situacija iz stvarnog života, te razmjene iskustava i znanja.