20.5 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 Juna, 2023

Predstavljena skulptura Ive Andrića ispred Gradske biblioteke u Travniku

U okviru programa manifestacije Konzulska vremena danas...

Promocija i izložba u Zavičajnom muzeju u povodu 3. juna

Danas je u Zavičajnom muzeju Travnik otvorena ...

Promovirana zbirka poezije „Sloboda ljubavi“ Selme Hujdurović

Zbirka poezije „Sloboda ljubavi“, autorice Selme Hujdurović...

Motivirajuća priča Sabine Mujanović, predsjednice Uprave Vienna osiguranja VIG

PrivredaMotivirajuća priča Sabine Mujanović, predsjednice Uprave Vienna osiguranja VIG

U ulozi domaćina devete sesije programa „Leader Roots“, namijenjenog voditeljima projekata, menadžerima i svima onima koji žele proširiti svoje znanje o zahtjevnim upravljačkim procesima, bilo je osiguravajuće društvo Vienna osiguranje VIG.

Masterclass je okupio oko 50 budućih biznis lidera iz cijele BiH, a organizovan je u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom u BiH (AmCham BiH).

U prvom dijelu sesije Sabina Mujanović, predsjednica Uprave Vienna osiguranja VIG, govorila je o razvoju i jačanju liderskih kompetencija kroz lične primjere iz svoje profesionalne karijere. Sa učesnicima „Leader Roots“ programa gđa Mujanović je podijelila zanimljivu i motivirajuću priču o svom privatnom i profesionalnom putu, te im dala mnogo korisnih savjeta.

-Okruženje u kojem živimo i radimo se neprekidno mijenja, i moramo mu se prilagođavati, ali ono što treba ostati izvan utjecaja ovih promjena su osnovne ljudske vrijednosti. Mislim da, osim kompetencija, vještina i posvećenosti poslovnim, lideri moraju imati nepokolebljiv sistem vrijednosti, jasne životne i poslovne prioritete, hrabrost, upornost i dosljednost. Lideri treba da stvaraju pozitivno radno okruženje u kojem se zaposleni osjećaju cijenjenim i poštovanim, te pomažu svojim kompanijama da prebrode izazovna vremena i napreduju na konkurentnom tržištu. – istakla je gđa Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja.

U drugom dijelu sesije Sanda Ljukovac i Nejra Zubčević iz Odjela ljudskih resursa Vienna osiguranja VIG za učesnike „Leader Rootsa“ organizovale su kreativnu radionicu pod nazivom „Šešir nije samo modni detalj“.

Učesnici su na osnovu prezentacije i tehnike „šest šešira“ u grupama raspravljali o liderskim kompetencijama i njihovoj važnosti.

Leader Roots je razvijen kao program za podsticanje razvoja poslovnih ideja mladih i povećanje preduzetničke (samo)svijesti budućih lidera. Cilj ovog programa je podstaći liderstvo, kreativno razmišljanje i organizacione vještine, a istovremeno postaviti temelje za profesionalni razvoj. Program se sastoji od predavanja, individualnog i grupnog rada, simulacija situacija iz stvarnog života, te razmjene iskustava i znanja.