19 C
Sarajevo
Četvrtak, 25 Jula, 2024

TRAVNIK: Grad unikatnih satova

Pored mnogih drugih znamenitosti Travnik je poznat...

Zdravko Čolić najavio veliki koncert u augustu u okviru “Dana dijaspore” u Travniku

DijasporaZdravko Čolić najavio veliki koncert u augustu u okviru “Dana dijaspore” u Travniku

Zdravko Čolić,  jedna od najvećih zvijezda sa ex – jugoslovenskih prostora održao je danas na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad u Travniku konferenciju za novinare na kojoj je zajedno sa Kenanom Dautovićem, načelnikom Općine Travnik najavio koncert u Travniku. Travnički koncert bit će održan 05.08.2023. godine u okviru manifestacije Dani dijaspore.

U periodu od 1. do 6. augusta 2023. godine u Travniku će se održati kulturno-zabavna i privredna manifestacija Dani dijaspore.

-Ne znam koliko godina je čekao vezu za Travnik, ali izgleda da ju je dočekao”, kazao je Dautović, te izrazio zadovoljstvo što Travnik ima priliku ugostiti veliku muzičku zvijezdu.

Dautović je također istaknuo da je manifestacija Dani dijaspore idealna prilika i za povezivanje sa ljudima koji su otišli sa ovih područja.

-Dani dijaspore su nam alat i sredstvo da angažiramo ljude koji su otišli, s konceptom ispružene ruke, da kroz razgovore pronađemo mogućnost investiranja u Travnik. – kazao je  Dautović.

Također je dodao da je potrebno učiniti napore da ljudi koji su otišli novce koje vraćaju ulože u industriju i biznis.

Čolić je kazao da dugo godina nije bio u Travniku, te da se veseli koncertu i druženju u gradu u srcu Bosne koji ga kako je kazao podsjeća na školske dane kada je sa prijateljima dolazio na eksklurzije.

-Poslije toliko godina sam u Travniku. Pjevat ćemo i starije pjesme, te ćemo imati široki ansambl. Svaki prolazak i dolazak u Travnik je posebna inspiracija. – rekao je Čolić,

Ovom prilikom je najavio da radi na novom albumu.

-Radim na novim pjesmama, do kraja godine ćemo imati novi album, možda par singlova prije. – kazao je Čolić. U okviru manifestacije Dani dijaspore biće priređen raznovrsan program i sadržaji koji će biti predstavljeni u narednom periodu.