21.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Predstavnici Dräxlmaier posjetili Travnik: Njemački div u BiH traži lokaciju za fabriku sa 2.000 zaposlenih

PrivredaPredstavnici Dräxlmaier posjetili Travnik: Njemački div u BiH traži lokaciju za fabriku sa 2.000 zaposlenih

Predstavnici njemačke kompanije Dräxlmaier trenutno borave u Bosni i Hercegovini kako bi istražili mogućnost investiranja u našoj zemlji, izvještava BiznisInfo.ba. Oni planiraju otvaranje tvornice u BiH u kojoj bi zaposlili najmanje 2.000 radnika.

Predstavnici pomenute kompanije započeli su sedmično putovanje kako bi istražili poslovne mogućnosti u različitim gradovima BiH. Planirali su posjetiti lokacije u Tuzli, Ilijašu, Banja Luci, Laktašima, a već su posjetili Travnik.

– Kao Općina, u procesu predselekcije uspjeli smo se pozicionirati kao potencijalna lokacija za realizaciju ove investicije, te smo na današnjem sastanku sa predstavnicima kompanije obišli lokacije predviđene za industrijsku gradnju, predstavili subvencije koje smo kao Općina spremni ponuditi investitoru te dali detaljne informacije o stanju radne snage na području naše Općine. Iskreno se nadamo da smo kao Općina ispunili očekivanja investitora te da ćemo u konačnici biti izabrani kao lokacija za realizaciju ove važne investicije. – napisao je Kenan Dautović, načelnik općine Travnik na zvaničnom FB profilu.

Na početku posjete našoj zemlji održali su sastanak sa predstavnicima drugih njemačkih kompanija koje posluju u BiH, a koji su im prenijeli svoja iskustva, te ih upoznali sa stanjem u našoj zemlji.

Dräxlmaier ima 60 godina bogate historije i poslovanja sa preko 72.000 uposlenika u 23 države. Jedan su od lidera iz automotiv industrije.