16.6 C
Sarajevo
Utorak, 21 Maja, 2024

Eko HUB BLAGAJ/Novi Val održao akciju čišćenja na području Bunskih kanala

NaturalEko HUB BLAGAJ/Novi Val održao akciju čišćenja na području Bunskih kanala

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val održao je akciju čišenja na području Bunskih kanala. Ovu lokalnu inicijativu Eko HUB Blagaj je realizovao zajedno sa studentima Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) i sa ekološkom udrugom „Majski Cvijet“.

-U toku ove akcije na Bunskim kanalima prikupljeno je ukupno 42 vreće otpada, sa ukupno 25 učesnika koji su učestvovali u ovoj lokalnoj inicijativi, i doprinijeli zaštiti ovog geomorfološkog fenomena od otpada.- saopćili su iz Eko HUB BLAGAJ/Novi Val.

Svi učesnici su dobili potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje. Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Bunski Kanali

Bunski kanali

Bunski kanali, nalaze se južno od Mostara uz magistralnu cestu M-17 Mostar – Čapljina. U 230 kilometara svog toka Neretva je izgradila cijeli niz prekrasnih krajolika, ali mišljenja mnogih da je baš lokalitet južno od Mostara na ušću Bune, taj koji zbog količine vode, ali i krajolika predstavlja najveću vrijednost.