26.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

“BH. korpa” u novom ruhu, već sedmu godinu po povoljnim cijenama nudi na stotine proizvoda domaćih kvalitetnih proizvođača

Privreda"BH. korpa" u novom ruhu, već sedmu godinu po povoljnim cijenama nudi na stotine proizvoda domaćih kvalitetnih proizvođača

Ko”BH. korpa”, jedinstveni projekat podrške domaćim proizvođačima kojeg već sedmu godinu uspješno provodi Hoše komerc, doživjela je svoj treći po redu redizajn. Nakon motiva tradicionalnih bosnaskih mušepki i bosanskog ćilima, ovaj put na «BH. korpi» nalaze se prepoznatljivi motivi simbola Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

„BH. korpa“ Hoše marketa kao posebno brendiran vid unaprijeđenja prodaje, svakih 15 dana na akciji nudi 5 domaćih proizvoda. Do sada je bilo ukupno 160 «BH. korpi», kroz koje je prošlo čak 800 artikala više od 40 različitih domaćih proizvođača i brednova, navodi se u saopštenju za medije Hoše komerca, domaćeg tržnog lanca sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini koji ove godine obilježava 45 godina uspješnog poslovanja.

-Veoma smo ponosni na ovaj projekat podrške domaćim proizvođačima i kvalitetnim domaćim brendovima. Ovo je naš doprinos ideji i kampanji «kupujmo domaće» koja izgleda sve više uzima maha. Bilo je trenutaka kada smo kao domaći tržni lanac bili možda usamljeni sa ovakvim inicijativama i projektima, ali mislim da je to bila ispravna odluka. Lijepo je vidjeti da danas imamo sve veći broj domaćih kvalitetnih brendova koji su u stanju nositi se sa stranom konkurencijom. Mi ćemo ustrajati u opredjeljenju da dajemo podršku i prednost domaćim kvalitetnim brendovima. Primjećujemo također da i potrošači daju sve više prednosti domaćim proizvodoma, i to je ono što nas posebno raduje. Jer, na koncu sve ovo i radimo zbog njih. Budemo li više svi zajedno kupovali domaće, imat ćemo bolje škole, bolnice, ceste, veće penzije i plate. Ove godine obilježavamo 45 godina uspješnog poslovanja, rasta i razvoja kompanije, a sve to ne bi bilo moguće bez podrške naših vjernih kupaca. –  kazao nam  je Berin Bozalija, direktor Hoše komerca.

Posebnost ovog projekta je osim što iz sedmice u sedmicu nudi domaće kvalitetne proizvode po akcijskim, dakle povoljnijim cijenama, i to što se svake godine iz «BH. korpe» podijeli na stotine domaćih proizvoda mnogobrojnih domaćih proizvođača kao poklon i vid zahvale potrošačima koji pružaju podršku kampanji «kupujmo domaće».

Projekat “BH. korpa” pokrenut je 2017. godine u cilju dodatne podrške i promoviranja domaćih kvalitetnih brandova. Samo zato jer su se našli u “BH. korpi”  indeks prodaje za neke od proizvoda je znao rasti i do 100 posto.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, i ove godine obilježava 45 godina postojanja brenda. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, te veleprodaju i distribuciju brendova, kao što je Meggle, Bony slastice, kafa Merka, itd. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od osam prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Hoše komerc – Mjesto koje volim!