19 C
Sarajevo
Četvrtak, 25 Jula, 2024

TRAVNIK: Grad unikatnih satova

Pored mnogih drugih znamenitosti Travnik je poznat...

U Travniku se uskoro snimaju prvi kadrovi TV serije „Komar“

KultArtU Travniku se uskoro snimaju prvi kadrovi TV serije „Komar“

U kabinetu načelnika Općine Travnik, Kenana Dautovića, upriličen je sastanak sa predstavnicima Centra za savremenu umjetnost Sarajevo povodom snimanja TV serije pod nazivom “Komar”.

 

S obzirom da je Travnik iznjedrio brojne umjetnike, travničke dramske amatere koji su u prošlosti bili priznati ambasadori Travnika, Općina Travnik u cilju vraćanja i obogaćivanja teatarskog ambijenta i života na području travničkog kraja, daje bezrezervnu podršku kulturološkoj misiji da travnička pozorišna scena dobije mjesto onakvo kakvo zasigurno zaslužuje.

Kako je rečeno, planirano je da se Travnik i Travničani prikažu u bosanskohercegovačkoj TV seriji “ Komar”, reditelja Timura Makarevića. Riječ je o igranoj seriji koja ima elemente misterije i naučne fantastike, a čija je radnja smještena u Srednjoj Bosni, gdje pod misterioznim okolnostima nestane autobus sa putnicima.

Snimanje scena eksterijera na području šireg dijela Travnika i okoline planirano je da  se realizira u periodu od 22.9. do 03.10.2023. godine. Stoga je, proteklog mjeseca Centar za savremenu umjetnost Sarajevo  uputio poziv za audiciju za statiranje u TV seriji, koji je privukao brojne zainteresirane statiste. Planirano je da u snimanju učestvuje oko 150 građana sa područja travničkog kraja i okoline.