19 C
Sarajevo
Četvrtak, 25 Jula, 2024

TRAVNIK: Grad unikatnih satova

Pored mnogih drugih znamenitosti Travnik je poznat...

Hoše komerc danas isplatio 1080 KM pomoći svim radnicima

PrivredaHoše komerc danas isplatio 1080 KM pomoći svim radnicima

Domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom Hoše komerc, danas je isplatio svim radnicima 1080 KM.

  • – Svjesni smo okolnosti koje je uzrokovala ekonomska kriza izazvana galopirajućom inflacijom, i zato nastojimo ublažiti njene efekte. – navodi se u saopštenju za javnost Hoše komerca.

Hoše komerc zapošljava 244 radnika. Prosječna mjesečna primanja u Hoše komercu iznose 1020 KM i spadaju među najviše u Bosni i Hercegovini u sektoru maloprodaje. Ranije je svim radnicima također isplaćen i redovan godišnji regres.

  • – Zadovoljstvo kupaca i radnika uvijek nam je bilo na prvom mjestu. Važan nam je i odnos prema domaćim proizvođačima, kao i poruka da se kupuje domaće. Kupovinom domaćih proizvoda razvijamo jedni druge, jačamo našu privredu i državu. Zato je važno da u ovim teškim vremenima kada je standard ugrožen budemo zajedno. Zahvaljujemo se ovom prilikom svim našim radnicima koji su pružili maksimalan angažman kako u vrijeme pandemije tako i nakon nje. Vjerujemo da će ova jednokratna pomoć svim našim radnicima i njihovim porodicama u znatnoj mjeri olakšati u nastojanju da pokriju povećane troškove života. – ističu u Hoše komercu.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru kompanije posluje i jedna od najsavremenijih tvornica slastica u Bosni i Hercegovini i regiji. Unutar segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Meggle. Hoše komerc d.o.o zapošljava 244 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.