19 C
Sarajevo
Četvrtak, 25 Jula, 2024

TRAVNIK: Grad unikatnih satova

Pored mnogih drugih znamenitosti Travnik je poznat...

Amel Tuka u Tuzli i Sarajevu promovirao sport, zdrav život i jačanje imuniteta

Pozitivna BiHAmel Tuka u Tuzli i Sarajevu promovirao sport, zdrav život i jačanje imuniteta

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar svih vremena i zaštitno lice ZADA Pharmaceuticals, družio se ovih dana sa fanovima u Tuzli i Sarajevu u okviru edukacije promotivnog karaktera koju je organizirala ova domaća farmaceutska kompanija sa ciljem da se ukaže na važnost zdravog života, bavljenja sportom, kao i jačanja imuniteta.

 

Tom prlikom Amel je fanovima poklanjao brendirane majice ZADA Pharmaceuticals sa njegovim potpisom, a stručne osobe su im mjerile vitaminsko-mineralni status pomoću uređaja koji može registrirati njihov deficit u organizmu.

-Jedno predivno iskustvo koje mi je priredila ZADA Pharmaceuticals. Upoznao sam jako puno ljudi u Tuzli i Sarajevu koji gotovo da sve znaju o meni. Razgovarali smo o svemu pomalo i složili se da je zdravlje ipak najvažnije. Zanimali su ih moji treninzi, pripreme za Olimijadu u Parizu 2024., napori kroz koje prolaze vrhunski sportisti, režim ishrane, te da li koristimo dodatke prehrani. Kao zaštitno lice probao sam većinu dodataka prehrani ZADA Pharmaceuticals, i mogu ih preporučiti svakome. Prirodni su, izuzetno kvalitetni i učinkoviti. Najviše koristim Magnezijum PLUS kao podršku zdravlju mišićnog i nervnog sistema, Beta G IMMUNO i ZinC-D preventivno za jačanje imuniteta, i ponekad Relaxan dreams zbog mirnog sna koji je potreban prije svakog dobrog treninga. –  kazao je Tuka.

Kao što znamo zbog neodgovarajuće prehrane ali često i stresa može doći do manjka određenih vitamina i minerala u organizmu, što za posljedicu ima određene zdravstvene poremećaje. Zato se svakom ko uzima ili želi uzimati dodaci prehrani, posebno osobama koje se nepravilno hrane ili su izložene većim psihofizičkim opterećenjima, uključujući i sportiste, savjetuje da najprije utvrde stanje vitamina i minerala u organizmu.

ZADA Pharmaceuticals d.o.o. je jedan od vodećih bosanskohercegovačkih proizvođača lijekova sa stopostotnim domaćim vlasništvom i godišnjim kapacitetom proizvodnje 3 milijarde tableta i 300 miliona kapsula za oko 150 generičkih lijekova. ZADA Pharmaceuticals je u posjedu najvišeg standarda za proizvodnju lijekova – EU GMP standarda, a koji omogućava izvoz u zemlje EU i svijeta. Radi se o visokozahtjevnom standardu u farmaceutskoj industriji kojim se mogu pohvaliti samo rijetki proizvođači. Kompanija trenutno zapošljava 150 zaposlenih (farmaceuta, tehnologa, doktora, inženjera, i ostalog osoblja), sa prosječnom starosnom dobi 45 godina. Pored važećih EU smjernica Dobre Proizvođačke Prakse (EU GMP) i standarda EN ISO 9001, kvalitet je osiguran i internim standardima u skladu sa Poslovnikom kvaliteta ZADA Pharmaceuticals.