15.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 25 Jula, 2024

TRAVNIK: Grad unikatnih satova

Pored mnogih drugih znamenitosti Travnik je poznat...

Interšped Logistics otvorio novu podružnicu u Bosanskoj Gradišci, uskoro još jedna sa hrvatske strane granice

PrivredaInteršped Logistics otvorio novu podružnicu u Bosanskoj Gradišci, uskoro još jedna sa hrvatske strane granice

Interšped Logistics d.o.o. Sarajevo, domaći špediter sa najdužom tradicijom, otvorio je podružnicu u Bosanskoj Gradišci i u postupku je registracije kćerke firme u Staroj Gradišci, u Hrvatskoj.

Ove dvije nove podružnice, uz postojeće na graničnim prijelazima u Bihaću, Orašju i Zvorniku, otvorene su u cilju unaprijeđenja kvaliteta i obima usluga iz špediterske djelatnosti. Na ovaj način jačamo poziciju vodećeg domaćeg brenda u oblasti sistemske logistike na tržištu Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju za medije kompanije Interšped Logistics d.o.o. Sarajevo.

– Dvije nove podružnice u ovom području naših špeditersko – logističkih operacija predstavljaju u konačnici uštedu vremena i novca za mnogobrojne domaće i strane kompanije koje koriste naše usluge, kao i još brži protok i carinjenje roba koje obavljamo za naše klijente. Osim toga, bitno je istaći da Interšped Logistics ima preko partnerskih špeditera odličnu saradnju sa svim ostalim carinskim ispostavama u Bosni i Hercegovini. U srednjeročnom planu kompanije je otvaranje novih poslovnica širom regije Zapadnog Balkana. –  ističu u kompaniji Interšped Logistics d.o.o..

Interšped Logistics prepoznat je kao pouzdan partner kako na domaćem tržištu tako i izvan granica Bosne i Hercegovine. Kompanija sarađuje sa vodećim svjetskim logističarima, što omogućava sigurnu distribuciju roba na bilo koju destinaciju na zemaljskoj kugli.

Upravo iz ovih razloga, jedna od najvećih logističkih kompanija na svijetu i globalni tržišni lider u sistemskoj logistici DACHSER, odabrao je upravo Interšeped Logistics za partnera na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Sa tradicijom dugom 75 godina Interšped Logoistics vodeći je domaći brend u oblasti sistemske logistike. Cilj kompanije je ući među pet najvećih logističara u regiji. Sigurnost i povjerenje koje nudi Interšped Logistics prepoznali su mnogobrojne domaće i strane kompanije među kojima su Coca Cola, Elektro privreda BiH, Excel Assemblies, AS Holding, Penny Plus, Konzum, Semić, Podravka, i mnogi drugi.

Interšped Logistics d.o.o. Sarajevo nudi usluge transporta, logistike, usluge pri carinjenju, te ostale usluge, kao što su poslovno savjetovanje, usluge vanjskotrgovinskog poslovanja, sajamske usluge, usluge pri osiguranju robe.

Transport je organiziran kao cestovni, zbirni, željeznički, riječni, pomorski, avionski, kontejnerski, zatim transport opasnih materijala, te vangabaritni transport. U oblasti logistike Interšped Logistics nudi tzv. 3PL kompletnu logističku uslugu, koja obuhvata pakovanje, raspakivanje, razdvajanje i pozicioniranje stvari. U okviru usluge carinjenja

nude se carinjenje robe, carinsko posredovanje, tranzitno carinjenje, garancija na graničnim prijelazima i ostale granične usluge. Interšed Logistics posjeduje carinsko zatvoreno i otvoreno skladište u Sarajevu, kao i necarinsko skladište u Tuzli.