19 C
Sarajevo
Četvrtak, 25 Jula, 2024

TRAVNIK: Grad unikatnih satova

Pored mnogih drugih znamenitosti Travnik je poznat...

DTCare organizirao Ljetni odbojkaški kamp MOVEMENT

Pozitivna BiHDTCare organizirao Ljetni odbojkaški kamp MOVEMENT

Ljetni odbojkaški kamp MOVEMENT (Mountain volleyball, education and mentorship camp) – ujedinjenje kroz sport održan je proteklog vikenda na lokalitetu EKO-FIS Vlašić.

Nakon tri dana intenzivnog sportskog druženja, igre, edukacije i razgovora okončan je prvi ljetni odbojkaški kamp na Vlašiću za djevojke i djevojčice OK Travnik i OK Victoy Novi Travnik u organizaciji predstavništva strane nevladine organizacije DTCare.

Kroz tri dana druženja, radili smo na unaprijeđenju komunikacije, timskog duha, ali i osjetljivih tema kao što su vršnjački pritisak i osobna sigurnost kako u stvarnom tako i u digitalnom svijetu.

Organizirane su i posebne sesije za druga polja od potencijalnog interesa za djevojke kao što su medicina, znanost, inženjering, astronomija, psihologija filozofija i sigurnost kao svojevrsni izbor za buduće studije ili zanimanja.

Ovo je prvi kamp ovakve multidisciplinarne prirode koji je okupio mentore i volontere kako iz BiH tako i iz SAD i predstavlja početak za druge slične kampove za poboljšanje kvalitete društvene interakcije, pomirenja i razumijevanja među mladim u BiH.